Activități la Centrul de zi Gutemberg

De la deschiderea centrului de zi, numeroși beneficiari ai acestui serviciu au avut ocazia să își exploreze abilitățile sau să-și descopere vocații noi… În același timp, cei care au acumulat de-a lungul anilor multă experiență profesională, în diverse domenii de activitate, sunt foarte încântați să își reamintească de perioada când erau activi, fie pe cont propriu, fi ca angajați.

Unul dintre aceștia este și domnul Imre, croitor cu mulți ani de muncă la activ. Din păcate, din cauza multor dificultăți întâmpinate în ultimii ani, Imi nu a mai avut ocazia să-și folosească cunoștințele într-ale cusutului până de curând când am reușit, prin bunăvoința unui donator din Marea Britanie, să îi punem la dispoziție o mașină de cusut… pentru a-i testa priceperea! Imi a primit provocarea ba mai mult, a reușit să croiască și să coase un număr impresionant de fețe de pernă pentru colegii rezidenți în Adăpostul de Noapte al orașului!

Nu toți au contribuit la fel de mult, dar entuziasmul a fost general! Ne dorim să repetăm cât mai curând și mai des acest fel de ispravă, ținând seama de bucuria pe care am văzut-o pe fețele tuturor – foarte molipsitoare de altfel! Iar Imi, cu toată seriozitatea unui bun profesionist, a promis că-i va învăța și pe alții să facă treabă!

Update: Domnul Imi este internat în spital, de ieri. Rugați-vă pentru îmbunătățirea stării lui de sănătate, el este internat la secția de gastro-enterologie a Spitalului Județean, unde a ajuns în urgență, ca urmare a unui șoc diabetic.

Update, 15 mai: Din nefericire, stadiul bolii a fost atat de avansat, încât după câteva zile de la internare, organismul lui Imi a cedat. Fiind confirmată ciroza hepatică, tot ce au putut face medicii a fost să-i aline suferința pentru foarte scurt timp. Decesul a fost înregistrat duminică seara.