Educație prin jocuri și concursuri

Jocul e cel mai plăcut mod de a asimila cunoștințe de cultură generală. Da, e adevărat că și temele sunt o formă de a învăța lucruri noi în viață. Fie că e vorba despre tabla înmulțirii, linii curbe sau frânte sau despre radicali, paranteze și necunoscute matematice, diacritice, sinonime, antonime sau articole hotărâte ori nehotărâte, fiecare își are importanța în creșterea și dezvoltarea noastră ca oameni. Nu putem lăsa de o parte cunoașterea unei limbi străine sau descoperirea talentelor artistice, toate se completează una pe cealaltă și de fiecare au parte copiii din proiectul educațional – Centrul de zi din Gepiu.

Încercăm ca în fiecare zi să facem ceva nou, pe lângă cerințele școlare cu fiecare resursă materială, spirituală sau umană de care dispunem. E frumos să ne bucurăm de zâmbetele copiilor și să știm că odată ei vor fi oamenii mari care vor avea o influență asupra altor copii așa cum noi acum avem o influență asupra lor.

Unul din jocurile mult iubite de copiii care frecventează Centrul de zi din Gepiu este „Camera comorilor” care la bază cere ca echipele participante să răspundă la diverse întrebări de cultură generală iar periodic un jucător din fiecare echipă intră într-o „cameră a comorilor” unde trebuie să descopere „o comoară” pe diverse teme… Am putea păstra misterul comorilor, dar vă spunem că acestea pot fi anagrame, plastilină, geografie, matematică și… cine știe ce altceva!

Nu puteam lăsa de o parte bucuria jocului afară atunci când timpul este plăcut. Căldura soarelui ne oferă posibilitatea de a ne simți bine, activi și fresh pe iarba din curtea centrului.

Dorim să împărtășim această bucurie cu voi și vă mulțumim pentru rugăciuni și susținere.

Lasă un comentariu