office@asociatiasmiles.ro
0259-318-052   0372-735-155

Misiune Creștină

Un aspect esențial al muncii noastre este convingerea că viața oricărui om poate fi schimbată radical atunci când are o viziune clară asupra viitorului său și prioritățile sunt ordonate corect. De-asemenea, noi credem că descoperirea spiritualității poate produce acest efect, prin înțelegerea la un alt nivel a întregului context de viață.

La baza activității noastre a stat de la început principiul creștin al iubirii tuturor oamenilor și speranța că tot ceea ce facem îi va ajuta să înțeleagă faptul că au valoare în ochii lui Dumnezeu și că El îi iubește, în ciuda greșelilor făcute și a eșecului în care se află. Această abordare ne-a determinat să căutăm și să încurajăm reabilitarea și reintegrarea beneficiarilor noștri prin dezvoltarea înțelegerii spirituale și prin schimbarea modului de viață.

Misiunea creștină pe care Asociația Smiles și-o asumă este de a-i ajuta pe oameni să aibă o perspectivă corectă asupra a ce înseamnă să fii creștin, dându-le acestora totală libertate de conștiință și necondiționând în nici un fel, în acest sens, sprijinul acordat.

Asociația Smiles, având la bază motivația și principiile creștine, dorește să ofere tuturor posibilitatea de a-și descoperi și împlini nevoia spirituală, prin deschiderea și susținerea a două biserici comunitare, în Tileagd și Râpa.

Cele două biserici au programe ce se adresează adulților și copiilor din comunitate, programe săptămânale de închinare și învățătură, programe de rugăciune și consiliere, atât în locațiile lor, cât și în cadrul familiilor, prin vizitele pastorale efectuate de lucrătorii noștri.

Echipa care asigură desfășurarea acestor programe este alcătuită din oameni dedicați chemării lor, doritori să împărtășească dragostea lui Dumnezeu pentru oameni.

Pentru copiii, programele oferite pe parcursul vacanțelor sunt nu doar interesante, dar și foarte utile, pentru că le ocupă acestora timpul într-un mod plăcut și constructiv. În diverse locații din județului Bihor, de-a lungul lunilor de vară mai ales, avem ocazia să întâlnim copii care provin din medii familiale foarte diverse, totuși împărtășesc cu toții aceeași dorință și bucurie de a fi prieteni și de-a interacționa împreună.

Aceste programe înseamnă scurte scenete pe teme biblice, aplicații practice pe înțelesul lor, jocuri și competiții cu premii – unde nu există decât câștigători, unii pe locul unu, alții pe locul doi – cântece și desigur premii. Cu ajutorul voluntarilor, cele două-trei ore petrecute împreună cu copiii rămân o amintire plăcută de peste vară și în egală măsură o ocazie de a descoperi ce înseamnă semnificația cuvântului ”creștin”.

Ocazional, fie în centrele Smiles, fie în alte locații, organizăm o masă de prânz care este oferită gratuit persoanelor vârstnice din comunitate. Scopul acestor întâlniri este să faciliteze socializarea și în același timp ne dă ocazia să discutăm cu acestea problemele cu care se confruntă, să ne încurajăm reciproc și să găsim resurse pentru a rămâne încrezători pe viitor, înțelegând că destinul fiecăruia este în mâna Creatorului.

Aceste momente sunt foarte speciale și foarte apreciate de prietenii noștri. Nu de puține ori, prânzul Smiles este singura ocazie în care se întâlnesc, uneori după multă vreme, prieteni vechi sau chiar rude apropiate. Fie din cauza stării de sănătate, fie pur și simplu din cauza vârstei, fără un astfel de pretext binevenit, o revedere este mai dificilă. De aceea, dorim să continuăm aceste programe, ori de câte ori avem posibilitatea.

Parte a acestui proiect este și Centrul Smiles Dezna, unde organizăm începând cu 2019 tabere creștine pentru copii și tineret. În timpul vacanței de vară punem la dispoziția celor interesați 54 de locuri de cazare, alături de servicii complete de masă, drumeție, studiu biblic, etc. Ne dorim să oferim participanților o alternativă binevenită orașului încins de arșiță sau sufocat de noxe…

Locația centrului este la Dezna, jud. Arad, în apropiere de stațiunea Moneasa.

Pe lângă tabără, se pot organiza conferințe sau întâlniri de părtășie sau orice alte evenimente care pot fi benefice grupurilor pe care le asistăm sau ale celor care pot deveni parteneri cu noi în încercarea de-a face o diferență în bine în viața celor din jur.