Proiecte
Proiectele și programele Asociației Smiles, pe scurt

Asociația Smiles activează pe teritoriul județului Bihor de peste 18 ani. De-a lungul timpului, proiectele noastre au cunoscut o creștere semnificativă, pentru că întotdeauna am fost gata să găsim o soluție pentru orice problemă întâlnită. Inevitabil, au apărut mai multe direcții de dezvoltare a serviciilor sociale oferite, ceea ce a determinat și creșterea continuă a numărului de beneficiari și în egală măsură a specialiștilor angajați pentru a-i asista. Acum, proiectele noastre sunt cuprinse în patru departamente esențiale.

Proiecte

Inițial, proiectul de sprijinire a familiilor sărace a acordat ajutor doar familiilor aflate în nevoie, atât în Oradea cât și în alte localități ale județului Bihor. Efectuând însă vizite pe teren, am descoperit și nevoi specifice ale altor grupuri vulnerabile. A fost inițiat și dezvoltat proiectul educațional de la Tileagd, menit să ofere servicii de educare formală și non-formală copiilor comunității locale de romi. Acesta a fost extins și mai mult de 150 de copiii pe an au fost înscriși. Alte proiecte educaționale, în alte localități au fost de asemenea lansate, pentru beneficiul comunitățior locale.

proiecte

Persoanele fără locuință sau vârstnici abandonați de familiile lor, grupuri etnice defavorizate sau persoane cu dizabilități au fost întotdeauna o preocupare pentru organizația noastră și am oferit mereu programe de sprijin pentru aceștia. Pe parcursul anilor care au urmat, am inițiat și dezvoltat programe specializate, organizate pe teren sau în centrele proprii din Cihei, Tileagd, Gepiu, Oradea, Salonta și Mierlău. Aceste programe se adresează unei varietăți foarte largi de situații în care e nevoie de asistare socială, medicală, educațională, etc.

Urmăriți mai jos un scurt clip în limba engleză, prezentat de către fondatorul Asociației Smiles, Kevin Hoy, pentru a afla câteva detalii despre istoricul organizației noastre: