Misiune
Misiune prin vizitatori, educație, adăpostire, asistență medicală, răspândirea bucuriei

Când vine vorba de ”misiune” fiecare percepe în mod personal semnificația acestui cuvânt. Fiecare om are o misiune a sa în viață. Fiecare dintre noi dorim să ne descoperim și să ne înțelegem misiunea – scopul suprem în viață, ținta și motivația pentru toate eforturile pe care le facem în fiecare zi. La modul ideal, misiunea personală a fiecăruia aduce beneficii tuturor celorlalți, sau măcar unora dintre semenii noștri.

Astfel, la Asociația Smiles promovăm, încurajăm și facilităm exprimarea personală a celor care vor să facă o diferență și fie ca persoane individuale, fie constituite în grupuri, să-și poată aduce contribuția la schimbarea în bine!

În proiectul de MISIUNE se regăsesc următoarele programe:

1. Misiune cu vizitatorii și prietenii Smiles – acest program se adresează celor care doresc să viziteze proiectele noastre și în același timp să interacționeze cu oamenii prin acțiuni de caritate și voluntariat. De la acordarea ocazională a unui pachet alimentar persoanelor nevoiașe până la vopsirea gardului din gospodăria unui vârstnic, de la vizite efectuate în centrele noastre rezidențiale până la participarea în atelierele de vacanță adresate copiilor, toate aceste activități sunt menite să aducă bucurie și satisfacție atât voluntarilor, cât și celor cărora li se adresează aceștia.

2. Misiune prin educație – programe destinate sprijinirii copiilor din familii defavorizate, pentru a-și continua educația formală și a nu pierde oportunitatea unui viitor mai bun. Aici se regăsește Grădinița Tileagd, dar și programele de after-school ocazionale pe care le desfășurăm în diverse alte locații din județul Bihor.

3. Misiune prin adăpostire – program oferit celor care în mod excepțional ajung în situația de a rămâne fără adăpost, fie pentru o perioadă scurtă de câteva zile, fie pe o perioadă mai lungă, situație în care colaborăm cu instituții al statului român pentru găsirea unei soluții adecvate fiecărui caz.

4. Misiune prin sprijin medical – organizarea ocazională de clinici gratuite, deschise tuturor celor interesați, prin participarea voluntară a unor medici și specialiști din Marea Britanie și Statele Unite. Cei care au nevoie pot fi consultați și primesc recomandări din partea acestora, dar și ochelari, pastă și perie pentru igiena dentară, medicamente, etc.

5. Misiune prin răspândirea bucuriei – aceste programe speciale, desfășurate mai ales în perioada Crăciunului, sunt ocazia perfectă de a aduce zâmbete pe fața și în sufletele copiilor, adulților sau vârstnicilor care primesc cadouri și îmbrățișări! Este exact ce trebuie să se întâmple de Crăciun, când sărbătorim cu mare drag nașterea Mântuitorului iar Dumnezeu a trimis în felul acesta cel mai are dar tuturor oamenilor, indiferent de religie, naționalitate, vârstă sau orice alt criteriu!