Lucrarea creștină
Implicare în viața celor din jur, pentru a-L mărturisi pe Cristos

lucrarea-creștină

Având la bază convingerea că Dumnezeu este revelat în Cuvântul Său și că L-a trimis pe Isus Cristos ca Mântuitor și Învățător pentru toți oamenii, dorim să o împărtășim și altora, pentru că ea aduce multă speranță și încredere! Desigur, respectăm dreptul oricui de a crede altfel, dar, din punctul nostru de vedere, dragostea lui Dumnezeu pentru trebuie exprimată și explicată pentru ca nimeni să nu rămână lipsit de aceasta!

Înțelegerea și îmbrățișarea LUCRĂRII CREȘTINE reprezintă un aspect foarte intim și în egală măsură o decizie personală. Cei care doresc să slujească lui Dumnezeu și semenilor simt adesea o chemare specifică înspre un anumit domeniu sau arie de interes, astfel că programele cuprinse în acest proiect sunt structurate după cum urmează:

1. Biserici locale și îndrumare pastorală – adunarea împreună a membrilor unei comunități, în vederea rugăciunii și a studiului Bibliei, a părtășiei frățești și a închinării înaintea lui Dumnezeu, prin coordonarea și sub conducerea pastorului delegat pentru acest scop. Se oferă consiliere spirituală pentru a-i sprijini pe cei care traversează perioade dificile în viață sau pur și simplu doresc să-și aprofundeze mai mult înțelegerea asupra lucrurilor de natură sufletească și duhovnicească.

2. Lucrarea cu copiii – susținerea unor programe de vacanță cu conținut creștin, pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă mai clar despre ce este vorba în Biblie. Întâlnirile cu aceștia au loc sub supravegherea mai multor persoane adulte și familiare lor și constau în învățarea de cântece cu mesaj creștin, explicarea și memorarea unor versete biblice, scenete având la bază texte din Scriptură, jocuri, concursuri, etc.

3. Comunități locale și interacțiuni pozitive – sprijin acordat persoanelor adulte, familiilor, copiilor, vârstnicilor, pentru a-i ajuta să depășească situațiile de risc în care se află. Desigur, acestea sunt foarte diverse și încercăm să găsim cele mai bune soluții, în mod specific. Îi vizităm la casele lor pe cei care doresc să împărtășească cu noi despre despre problemele cu care se confruntă, încercăm să îi ajutăm cu un sfat, o idee, consiliere, cu hrană sau îmbrăcăminte sau cu orice altceva ne stă în putere.

Acest proiect este licențiat de către autoritatea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și se derulează în conformitate cu standardele legale în vigoare. Denumirea oficială este ”Serviciu social acordat în comunitate” și a primit licența inițială în 2016, fiind apoi relicențiat în 2021. Găsiți pliantul serviciului în secțiunea dedicată a site-ului nostru, alături de raportul de activitate pe anul 2022.

4. Tabăra creștină de la Dezna – un program sezonier dedicat organizării de tabere pentru tineret și copii la Dezna Outreach Centre din județul Arad. Aici, în apropierea stațiunii Moneasa, găsim un cadru adecvat atât ieșirilor în natură cât și o bună oportunitate pentru grupurile de tineri din biserici de-a-și petrece o săptămână din vacanța de vară împreună, în studierea Bibliei. Sunt binevenite și alte grupuri de părinți, lucrători ai bisericii, familii, etc. pentru a participa la diverse programe.

5. Evenimente cu caracter evanghelistic – programe ocazionale prin care se transmite mesajul creștin, sub forma organizării unor concerte, conferințe, lansării de albume de muzică creștină, literatură, etc.