Centre rezidențiale

Asistarea persoanelor cu nevoi sociale și medicale specifice necesită o atenție deosebită, acordată de către personal calificat și dedicat, pentru că presupune nu doar efectuarea unor activități de rutină ce țin de îngrijirea fizică, ci în egală măsură se adresează vindecării sufletești.

În centrele noastre rezidențiale ajung persoane care nu se mai pot îngriji singure și au nevoie de sprijin. Familiile vârstnicilor care ne solicită ajutorul doresc desigur cele mai bune servicii pentru cei dragi, astfel că listele noastre de așteptare sunt mereu în creștere. În ciuda dorinței noastre de a ajuta cât mai multe persoane, suntem limitați de considerente obiective. Totuși, aprecierile celor care au devenit rezidenți în Centrele Smiles ne încurajează și ne motivează pentru a continua și a dezvolta și mai mult aceste servicii sociale.

Centrul Rezidențial Doris, din Salonta, se adresează persoanelor de peste 65 de ani care au nevoie de îngrijire și asistență personală, indiferent de mediul familial din care provin. Încercăm să oferim serviciile necesare tuturor celor care ne solicită ajutorul, în limita celor 43 de locuri disponibile. Fiind de asemenea un centru specializat în asistarea persoanelor vârstnice ce suferă de afecțiuni degenerative, de tip Alzheimer sau demență senilă, 13 locuri sunt rezervate pentru acestea, personalul angajat asigurând permanent îngrijirea corespunzătoare.

Pentru informații specifice privitoare la serviciile oferite, vizitați linkul de mai sus sau sunați la telefon 0259-372-263 sau 0734-225-555.

După ce am demarat programul specializat de asistare a persoanelor vârstnice în Salonta, aprecierea pozitivă din partea asistaților și a familiilor lor asupra serviciilor oferite ne-a determinat să încheiem un parteneriat cu Primăria Oradea, în vederea acordării de servicii similare și altor beneficiari. Astfel, programul nostru funcționează în clădirea pusă la dispoziție de autoritățile locale.

Centrul de Reintegrare din Oradea are 48 de locuri disponibile persoanelor peste 65 de ani, cu nevoi sociale și medicale. Personalul angajat în centrul nostru este bine pregătit profesional și îngrijirea vârstnicilor este asigurată permanent.

Pentru informații specifice asupra serviciilor oferite in acest centru, accesați pagina dedicată prin linkul de mai sus sau sunați la telefon 0359-800-233 sau 0735-707-538.

Solicitările înaintate către Centrele rezidențiale pentru vârstnici au arătat nevoia acută de servicii socio-medicale pentru persoanele sub 65 de ani, care și-au pierdut capacitatea de a se îngriji singure sau suferă de afecțiuni care le fac dependente de ajutorul altora.

Pentru aceste situații, am deschis în 2017 Centrul rezidențial de îngrijire și asistență persoane dependente, la Tileagd, unde oferim 38 de locuri, îngrijire medicală și socială permanentă și consiliere în ce privește îngrijirea persoanelor cu nevoi speciale. Personalul nostru răspunde cu maximum de profesionalism cerințelor beneficiarilor, iar familiile și aparținătorii sunt încurajați să participe activ în procesul de recuperare al acestora.

Pentru informații detaliate sau pentru solicitarea serviciilor noastre, accesați linkul de mai sus ori sunați la telefon 0259-345-908 sau 0734-225-558.

O preocupare majoră pentru noi a fost întotdeauna să descoperim moduri în care să ajutăm persoanele cu dizabilități, în unele situații aceasta fiind o chestiune absolut esențială, mai ales pentru copiii sau persoanele tinere în dezvoltare, care suferă de afecțiuni ce pot fi ameliorate prin intervenție timpurie. Dizabilitățile fizice și intelectuale nu trebuie să devină un factor de îngrădire a potențialului unei persoane, mai ales dacă aceasta are în jurul ei familia sau prieteni care să acționeze.

___________________________________________________________________________

După eforturi de lungă durată, în 2016 am deschis Centrul pentru persoanele cu dizabilități din Salonta. Echipat cu echipamente moderne, cameră senzorială pentru stimulare, spații special destinate socializării și terapiilor de grup precum și piscină pentru hidroterapie, centrul se adresează nevoilor specifice ale persoanelor cu sindrom Down, autism, dificultăți de învățare, precum și altor afecțiuni fizice și mentale care pot fi ameliorate prin terapie.

Rezultatele sunt foarte încurajatoare. Colaborarea cu diverse alte organizații caritabile care au programe destinate persoanelor cu dizabilități a fost de bun augur, acestea fiind deosebit de încântate să poată petrece timp în centrul nostru. Nu doar din perspectiva terapeutică, dar și din perspectiva oportunităților de socializare și interacțiune putem spune că centrul de zi Smiles este un element esențial pentru stimulare și recuperare.