Îngrijorarea, frica, anxietatea în viața de zi cu zi!

Conferința pentru tineret, pe care Asociația Smiles a organizat-o la Centrul de Misiune din Dezna, a fost o ocazie excelentă pentru cei care au participat să audă lucruri de o mare importanță, nu doar pentru ei dar pentru noi toți, cu privire la ce înseamnă îngrijorarea, frica și anxietatea și modurile cele mai potrivite de a reacționa în fața lor! Desigur, pastorul psiholog Nelu Tamaș, invitatul nostru, le-a vorbit tinerilor în mod specific, dar aceste chestiuni sunt bine de știut, indiferent de vârstă.

De la preocuparea naturală, normală față de situațiile pe care le întâlnim de obicei în viață, până la fricile, fobiile și anxietățile care se pot dezvolta ca urmare a acestora, sunt diverși pași ce pot fi făcuți pentru a preveni sau a trata problemele înainte ca ele să devină mai serioase. E normal să ne preocupăm ca totul să fie bine, dacă aceasta e însoțită de o atitudine pozitivă, optimistă, ce ne ajută să fim învingători! Dar dacă frica de eșec sau experiențele trecute ne strivesc sub povara lor și preferăm să ne închidem în casă, pentru a nu ne întâlni cu necazurile, atunci trebuie să știm că avem nevoie de sprijin și de o schimbare radicală a modului de a gândi și a acționa!

Expunerile susținute au fost bine primite și sperăm că i-au determinat pe participanți, toți adolescenți, să fie cât mai atenți la starea lor emoțională, psihologică, pentru a-și depista din timp nevoile în acest sens și pentru a înțelege importanța consilierii, a rugăciunii, a comunicării cu cei apropiați și mai ales, a relației personale cu Dumnezeu!

Vremea bună ne-a permis de asemenea să facem și puțină mișcare, am fost foarte încântați să ne putem plimba până la ruinele Cetății Dezna, de unde priveliștea minunată asupra împrejurimilor este întotdeauna foarte apreciată de excursioniștii noștri!

Vă așteptăm și pe voi, și cu alte ocazii, să veniți la Dezna! Contactați-ne pentru a afla care sunt programele noastre în care vă puteți implica, fie ca voluntari, fie ca participanți!

Fiți binecuvântați!