Zâmbetele copiilor din Săcădat

A venit vacanța, dar nu cu trenul din Franța, ci cu avionul din America… Cel puțin așa ar putea spune copiii din Săcădat care s-au bucurat de două zile pline de jocuri, concursuri și premii în cadrul programului nostru de școală biblică de vacanță prin care încercăm să aducem bucuria Lui Isus în inimile copiilor din diverse părți ale județului Bihor. După cum spuneam, cu ajutorul echipei de americani care ne-a vizitat în această săptămână, am pregătit multe lucruri frumoase pentru „copiii cuminți din Săcădat” – după cum spunea un coleg. Desigur, așa a și fost. Au venit în fiecare din cele două zile aproximativ 30 de copii dornici să afle lucruri noi despre Dumnezeu, dar și să participe la diferite jocuri și concursuri.

Un moment preferat în ambele zile a fost sceneta bazată pe câte un pasaj biblic. În prima zi am învățat împreună despre îndurarea, mila, bunătatea și credincioșia Lui Dumnezeu, din pilda Fiului risipitor dar și dintr-un verset pe care l-am memorat.

Așa cum era de așteptat premiile instant pentru răspunsuri la întrebări sau pentru memorarea versetului au fost și ele interesante pentru copii, cu atât mai mult și cutia misterelor – „mistery box”, cum au numit-o chiar cei mai mici dintre ei – de la finalul fiecărei zile în care am fost la Săcădat.

Începutul zilei a doua a adus ceva nou, grupul de americani diferit față de ziua precedentă, lucru care a adus o întrebare pusă cu îndrăzneală: „Unde e Mary?” Copiii își făcuseră prieteni americani încă din prima zi…

Și în această a doua zi am petrecut un timp frumos alături de copii. Le-am pregătit o nouă scenetă și am învățat ce înseamnă aproapele nostru și cum putem fi acei oameni care își folosesc mâinile ca să ajute din pilda bunului samaritean. Jocurile au fost și ele un punct important în ziua a doua, iar la final premiile pentru copii au făcut ca aceștia să rămână cu gândul la toate lucrurile învățate din vizita noastră în satul lor.

Aceste două zile au fost cu siguranță un mod excelent de a începe vacanța de vară și suntem mulțumitori fiecărui copil care a participat, dar și părinților și reprezentanților bisericii pentru contribuția adusă. Nu în ultimul rând suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru că a pus în inima celor care ne-au vizitat de peste ocean dorința de a sluji.