After-school si Church Club la Tileagd

Parte din oferta de servicii a Asociației Smiles sunt și proiectele educaționale, despre care am pomenit și în alte postări. Aceste proiecte sunt destinate în primul rând copiilor școlari și pre-școlari, dar adesea și tinerii adulți beneficiază de sprijin pentru a-și continua sau relua educația abandonată poate în anii trecuți.

La Tileagd, pe lângă Școala și Grădinița Comunitară ce au fost înființate în urmă cu mulți ani, ca proiecte de educație formală, am susținut și un program de pregătire a temelor și lecțiilor, ca un sprijin suplimentar acordat copiilor. Acum, după restructurarea impusă de noile realități, alături de Grădiniță, acest program de after-school devine principala ofertă a Asociației Smiles, într-o formă mult extinsă și mai cuprinzătoare, mai adecvată nevoilor comunității de romi căreia de adresăm. Astfel, le vom oferi copiilor o masă caldă, activități, pregătirea temelor, pachete, rechizite, etc., totul într-un format potrivit pentru ei.

De asemenea, am inițiat și un program special pentru ei, Clubul Copiilor de la biserica comunitară, care este deschis tuturor celor interesați – vom învăța împreună despre Domnul Isus, despre Dumnezeu, despre valorile creștine și despre modul în care este cel mai bine să trăim și să interacționăm unii cu alții. Clubul Copiilor a început săptămânile trecute și interesul pentru acest program, la fel ca și pentru after-school, a fost foarte crescut – sperăm că acest interes să se păstreze și să îi motiveze pe copii pe mai departe!