Câteva noutăți…

Dragi prieteni, bine v-am regăsit!

Ultimele luni au fost foarte aglomerate la Asociația Smiles. Dacă ar fi să judecăm doar după numărul de postări – care de fapt au lipsit cu desăvârșire – ați putea crede că am luat toți concediu, dar în realitate s-au întâmplat multe… Iar azi vrem să vă spunem și vouă dintre ele!

Echipa departamentului de Outreach al organizației noastre a fost completată cu trei colegi noi. Sefora, Ruben și Adriana s-au alăturat eforturilor noastre de a sprijini persoanele și familiile în nevoie, pe multiple planuri. Cum ați putut afla și la începutul anului, din update-ul paginii de proiecte, în structura nouă pe care am implementat-o din ianuarie 2021, toate activitățile noastre au fost grupate în patru departamente mari, iar ”lucrarea creștină” este titulatura sub care acum se desfășoară vizitele pe teren, programele pentru copii, taberele, etc. Astfel, pentru a acoperi nevoile practice, am dorit să lărgim echipa, iar cei trei nou-veniți își vor aduce și ei contribuția la dezvoltarea și implementarea programelor Asociației Smiles.

În lunile care au trecut, mulțumită schimbărilor în bine în privința restricțiilor impuse de pandemie, am putut relua vizitele pe teren precum și munca la Satul de Containere. Deși sunt încă destule limitări în vigoare, ne bucurăm să reluăm legătura cu mulți dintre cei ce au nevoie de ajutor. Sperăm ca în perioada următoare să putem readuce la zi situația tuturor celor asistați și să explorăm noi oportunități, în funcție de nevoi.

Am organizat și programe pentru copii, pentru început în comunitățile în care avem o bază logistică, urmând la în aceste luni de vară – mai ales pe timpul vacanței mari – să reluăm deplasările în satele și comunitățile din Bihor, pentru a ne întâlni cu copiii și a le oferi trei-patru ore de program special gândit pentru ei, unde să învețe și să înțeleagă mai multe despre Domnul Isus și despre dragostea lui pentru toți oamenii!

Tabăra de la Dezna a fost de asemenea gazda câtorva grupuri de copii care s-au bucurat de ocazia pe care le-am oferit-o. Acești copiii, desigur plini de energie și entuziasm, au ucat pe munte, s-au jucat, au cântat, s-au întrecut în competiții și concursuri – dar au și învățat despre Dumnezeu. Pentru cei mai mulți dintre ei a fost prima dată când au ieșit din comunitatea lor, prima dată când au urcat pe munte, prima dată când au stat la un foc de tabără, prima dată când au jucat ping-pong, prima dată când au învățat personal cum să se roage… Cu adevărat timpul petrecut la tabără a fost de mare folos pentru ei și am fost încântați să vedem cu câtă bucurie au primit această binecuvântare specială.

Desigur, și celelalte deartamente ale Smiles au fost foarte ocupate. Au fost organizate trei sesiuni de ”virtual mission-trip” în lunile martie, aprilie și mai, prin care prietenii noștri din Marea Britanie și Statele Unite, care vin în mod normal să ne viziteze an de an, au putut auzi și vedea ce se mai întâmplă pe la noi, chiar dacă numai prin intermediul Zoom-ului. Totuși, au fost foarte încântați să aibă această opțiune și credem că în condițiile în care călătoriile internaționale sunt încă restricționate și planificarea deplasărilor e imposibilă, on-line-ul a fost cea mai bună variată. Sperăm ca în curând să poată veni din nou și să ne revedem face-to-face!

Centrele rezidențiale au trecut și ele cu bine prin ultimele luni, în ciuda complicațiilor inerente. Pandemia ne-a afectat în numeroase feluri, iar colegii care se ocupă de îngrijirea persoanelor vârstice au traversat săptămâni dificile, dar cu autorul lui Dumnezeu am reușit să găsim de fiecare dată soluții salvatoare. Familiile care au avut și au bunicii rezidenți la noi au înțeles și au apreciat eforturile noastre de a asigura buna desfășurare a activităților chiar și în lunile de vârf ale pandemiei, au avut încredere în noi și credem că împreună am făcut tot ce trebuia pentru ca părinții lor, bunicii sau străbunicii să fie în siguranță și să aibă confortul pe care și-l doresc.

Departamentul Sminro – sera de la Arpășel –  a trecut de asemenea cu succes prin dificultățile pandemiei. În ciuda acestora, Sminro a avut producție și valorificare foarte bună iar partenerii noștri comerciali nu au avut decât aprecieri pentru eforturile de a le furniza plante sănătoase și frumoase! Sperăm și aici la o dezvoltare continuă și credem că viitorul este încurajator.

Ei bine, iată că activitățile de la Smiles sunt și acum, ca întotdeauna, numeroase și variate. Sperăm ca pe viitor să putem posta mai frecvent, pentru că ne dorim să fiți informați în legătură cu munca pe care o facem. Tocmai din cauza diversității programelor noastre, probabil să orice articol postat aici nu ar acoperi toate detaliile – de aceea, vă încurajăm să ne scrieți și vă vom răspunde cu bucurie!

Fiți și rămâneți binecuvântați de Domnul!

 

Lasă un comentariu