office@asociatiasmiles.ro
0259-318-052   0372-735-155

Ne pregătim pentru școală

Deși oficial școala a început ieri, încă domnește o atmosferă de incertitudine în legătură cu orele de curs și modul în care se va intra la clasă… Pentru mulți copii, începutul școlii în acest an înseamnă în primul rând măscuță și dezinfectant, deși emoția revederii colegilor – sau a întâlnirii noilor colegi pentru prima dată – se vede pe fețele tuturor.

Asociația Smiles a distribuit, cu ajutorul mai multor prieteni binevoitori, numeroase ghiozdane pline cu caiete, rechizite și alte materiale școlare către familii nevoiașe, ce au nevoie de ajutor pentru a-i echipa pe cei mici în mod corespunzător pentru începerea școlii. Aceste ghiozdane, dăruite cu drag, vor asigura necesarul de bază pentru cel puțin un semestru. Le mulțumim celor care au donat, în numele celor care au primit! Aceasta este bucuria noastră, să putem oferi cât mai multor copii șansa de a-și începe sau continua educația, fiind singura lor opțiune de succes pentru viitor!

În programul educațional al Smiles, care cuprinde programele din Tileagd, Gepiu și Râpa, am implementat câteva schimbări, nu toate plăcute, dar necesare! La Gepiu și Râpa vom continua programul after-school într-o formă oarecum simplificată, nu vom mai putea organiza întâlniri cu copiii în fiecare zi, dar ne străduim să găsim alternative potrivite pentru a continua să le fim de folos.

La Tileagd am hotărât de asemenea să modificăm substanțial modul în care se desfășoară activitățile educaționale. Asffel, corpurile de clădire ce aparțin Complexului Smiles de la Gară și care în anii trecuți au găzduit clase ale Școlii Tileagd, își vor schimba acum destinația. Copiii vor continua să meargă la școală după programul întocmit de către această instituție, dar în clădirea aparținând școlii. Totuși, Asociația Smiles va continua să sprijine familiile și copiii care își doresc să facă progrese în educație, prin susținerea unui program after-school zilnic, destinat în mod deosebit copiilor din comunitatea de romi. Ca participanți, așteptăm un număr de aproximativ 30 de copii. Sperăm ca, în acest fel, să putem interveni direct în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a acestora.

Convingerea noastră rămâne aceeași – pentru a avea o șansă la un viitor mai bun, fiecare copil trebuie să meargă la școală! Asociația Smiles promovează și susține cu bucurie un astfel de demers!

 

Lasă un comentariu