Problema refugiaților ucrainieni

Ultimele săptămâni au fost teribil de agitate și pline de nesiguranță și preocupare, nu doar pentru victimele directe ale războiului din vecinătatea României, dar și pentru orice om de bun simț, de pe întreaga planetă! Frustrarea și mânia sunt însoțite de frică, de neputință, de teroare! Realizăm cu toții, o dată în plus, cât de mult rău pot face ambițiile idioate, lipsite de rațiune și bun-simț, hrănite de orgolii și putere (care pare) nemăsurată, îndreptate până la urmă nu doar împotriva unor oameni, a unui popor, ci împotriva OAMENILOR!

Situația dramatică a poporului ucrainian, precum și eroismul și dârzenia luptătorilor lui, a impresionat o lume întreagă, iar soarta celor care au fugit din calea armelor și a bombardamentelor a trezit sentimente puternice de compasiune și solidaritate. Cei mai mulți dintre noi, chiar dacă am auzit adesea povești de război, până acum nu am trăit oroarea acestora în mod nemijlocit. Din fericire, poporul român pare a fi scutit, pentru moment, și numai Domnul știe ce va urma! În ultimele zile, am asistat așadar la exodul masiv al refugiaților ucrainieni, iar Asociația Smiles nu a rămas indiferentă la nevoile și disperarea lor.

S-a scris mult pe această temă deja, sunt nenumărate postări pe rețele și în general pe internet, nu am dori să insistăm prea mult. O recomandare trebuie să facem totuși: asigurați-vă că vă informați despre ce se întâmplă din surse sigure, credibile, ne-senzaționaliste, folosiți inima și în egală măsură și mintea, pentru a discerne ce este adevărat! Astfel, am văzut mulți oameni buni, care doresc să ajute și care chiar au făcut și continuă să facă o diferență semnificativă în aceste momente în dreptul celor care au nevoie de ajutor.

Cum ziceam, și Asociația Smiles a pus la dispoziție celor care au nevoie, spații de cazare temporară, masă, asistență în comunicare, transport, asistență medicală. Au fost deja câteva grupuri de refugiați pe care i-am ajutat, împreună cu prieteni și prieteni de-ai prietenilor, să nu rămână sub cerul liber, să aibă confortul necesar pentru a se odihni și pentru a-și continua drumul, fiecare după dorința și planurile sale.

Am fost și noi impresionați de tragedia acestor oameni! Ne rugăm ca Domnul să îi călăuzească și să îi păzească în drumul lor. Nu știm și nu putem pricepe de ce se întâmplă totul, dar putem rămâne încredințați că până la urmă totul va fi bine. Pentru cei care au pierdut totul, familie, casă, resurse, este greu de găsit o încurajare, dar rugați-vă și voi ca Domnul Îndurării să le ridice inimile și să îi întărească! Iar Cel ce poate face toate lucrurile credem că va face și aceasta!

Pentru actualizări mai frecvente despre situația refugiaților și despre cum îi ajută Smiles puteți urmări și postările noastre de pe Facebook! Facebook Ro sau Facebook UK – US

Lasă un comentariu