Psihologie… aplicată

Săptămânile trecute am avut cu noi o echipă de psihologi condusă de dr. Benjamin Keyes, de la Divine Mercy University din Washington DC, Statele Unite. Prezența lor la Asociația Smiles a avut un dublu scop, acela de a oferi training pe teme de interes pentru lucrătorii din proiectele sociale, cât și de-a sta de vorbă cu beneficiarii acestor proiecte, a le asculta problemele și poate a le da câteva sfaturi utile. Deși au mai fost și altădată la Asociația Smiles în trecut, atât profesorul dr. Ben Keyes, cât și ceilalți membrii ai echipei, au fost iarăși încântați și surprinși plăcut de ocaziile pe care le-au avut din de-a interacționa cu oamenii!

Astfel, au vizitat comunitățile și familiile cu care lucrăm noi, cei de la Smiles, au avut prilejul să întâlnească angajați ai organizației noastre și beneficiari ai programelor de asistare, iar experianța a fost foarte relevantă, foarte pozitivă, pentru toți!

Dar, pentru că am cunoscut beneficiile unei asemenea oportunități, am propus și altor colegi și prieteni dinafara Smiles să organizăm câteva întâlniri. La Asociația Caritas Catolica am oferit câteva traininguri pentru personal, pe teme de psihologie aplicată în munca cu vârstnicii rezidenți în căminele din Oradea și Marghita, precum și întâlniri cu cei ce beneficiază de îngrijire. Ne-am simțit minunat la prietenii noștri, îndrăznim să-i numim astfel, și am apreciat în mod deosebit bunăvoința și deschiderea pentru colaborare! Am descoperit colegi animați de aceeași dorință de-a oferi cele mai bune servicii vârstnicilor în nevoie, iar atmosfera destinsă și primitoare în care am fost primiți ne-a arătat că putem face lucruri frumoase împreună, ceea ce ne și dorim și pentru viitor!

La fel, am avut o foarte bună colaborare cu Universitatea Agora, unde profesorii au susținut câteva prezentări pentru studenți ai instituției, dar și altor participanți interesați de temele dezbătute. Acestea s-au referit la problematici de interes pentru lucrătorii din Poliție, juriști, asistenți sociali, etc. Dezvoltarea abilităților de comunicare, de negociere, înțelegerea efectelor stresului cronic, a dificultăților prin care trec copiii și adolescenții victime ale abuzului, sunt doar câteva din temele abordate. Sperăm că au fost de folos și atelierele de discuții care au însoțit fiecare prezentare.

Am mai vizitat și alte programe și organizații ce activează în domeniul asistenței sociale și medicale, biserici, centre de îngrijire, tuturor le mulțumim pentru deschidere și pentru interes! Am avut chiar ocazia unui interviu la Radio Vocea Evangheliei! Sperăm că toate aceste oportunități vor avea un efect pozitiv și credem că experiențele împărtășite cu echipa americană au fost benefice și încurajatoare! Mulțumim încă o dată tuturor pentru colaborare!

De asemenea, mulțumim translatorilor noștri, tineri studenți și nu numai, care au facilitat comunicarea dintre musafirii noștri și cei pe care i-am vizitat! Vă mai așteptăm pe la noi!

Postăm și câteva fotografii mai jos, doar câteva, pentru voi.

 

Lasă un comentariu